jueves, 22 de marzo de 2012

Trencadís, Visions d'Espanya

 El trencadís és una espècia de mosáic realitzat amb fragments de ceràmica units amb argamasa, típic de l'arquitectura catalana.
Antonio Gaudí va ser el seu màxim promotor. El fi d'aquesta tècnica és conseguir cromatisme,per això es va decidir la utilitzacio de ceràmica esmaltada que ofereix colors vius.Aquesta tècnica del trencadíis es va utilitzar per primera vegada a la entrada de la finca Guell, a Barcelona.Ací deixe la seua imatge.


A l'exposició que poguerem visitar a la Casa de la Marquesa vaig poder contemplar molts llocs de Gandia, pero els que mes em varen agradar per la seua semblança a la realitat son els seguents: el jardí de l'ajuntament de Gandia, la propia faxada de l'ajuntament de Gandia, les cubertes del Prado,que estaven representades en semblança a molts anys arrere, ja que apareixia inclús un mercat i per ultim el Palau Ducal.

Visiones de España es tracta d'una exposició de Sorolla, formada per 14 panels de gran tamany. Aquestes obres es trovaben a  Nueva ork, però aquest estiu es restauraren i es portaren a Espanya per a aquesta exposició.Aquest cuadres van ser encarregats a Sorolla  l'any 1911, per a decorar una sala i que es donara a coneixer la nostra cultura als Estats Units, ja que cuadre que la forma, te un nom d'una comunitat espanyola o una ciutat, i arraiguen les seues tradicions
Aquesta exposició va estar situada a Madrid i a València, i aquest cuadres tornaren a Nueva York.
               Aquesta imatge superior, correspon a una pesa d'aquesta exposició, Los toreros de Sevilla
                                 I aquesta és la imatge de l'exposició que correspon a Valencia

Joaquín Sorolla va ser un pintor i artista gràfic Valencià. Els seus treballs mostren retrats, paisatges i monuments de temàtica social i històrica, caracteritzats per la representació de les persones i els paisatges baix la llum del sol. La seua obra ha estat erròniament catalogada per alguns d'estil impressionista, però en realitat el seu estil es defineix millor com a luminista. Joaquín Sorolla va morir l'agost de 1923 a Cercedilla.
El cuadre que més m'agrada d'ell es el de la seguent imatge, ja que em pareix un cuadre prou realista, i ademés m'aporta tranquilitat i una sensació de pau.

No hay comentarios:

Publicar un comentario